Home » » «Βαριά καταδίκη για τον Όσκαρ Πιστόριους»

«Βαριά καταδίκη για τον Όσκαρ Πιστόριους»

Written By Αόρατος on 22 Φεβρουαρίου 2013 | 1:17 μ.μ.

Ο δικαστής που επιβλέπει την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση ή όχι του Όσκαρ Πιστόριους με εγγύηση ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την απόφασή του σήμερα το απόγευμα, μετά τις 14:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ δήλωσε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ότι ο φόνος για τον οποίο κατηγορείται ο νοτιοαφρικανός χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους θα του κοστίσει μια "σχεδόν σίγουρη" βαριά καταδίκη σε κάθειρξη.

"Δεν το είπε, όμως οφείλει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταδικαστεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια μακροχρόνια ποινή στη φυλακή είναι σχεδόν σίγουρη", δήλωσε ο εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόριας. Η εισαγγελία υποστηρίζει σχετικά με τον Πιστόριους πως είναι ένας εν ψυχρώ δολοφόνος, ενώ οι δικηγόροι του επιχειρηματολογούν πως είναι υπερβολικά διάσημος για να υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει. Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο εισαγγελέας εξέφρασε σήμερα τη λύπη του λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματός του.

"Δεν είδα πουθενά (...) δεν άκουσα εκ μέρους του ένα, 'Παραδέχομαι πως προκάλεσα παρανόμως ένα θάνατο'", είπε ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ εκτιμώντας πως τα δάκρυα του Πιστόριους στο δικαστήριο δείχνουν περισσότερο ότι λυπάται για τον εαυτό του παρά τύψεις.

Σχετικά με το αίτημα του διάσημου αθλητή να αποφυλακιστεί με εγγύηση, ο Γκέρι Νελ ήταν ιδιαίτερα σαρκαστικός. "Αυτό που διαβάζουμε είναι το εξής: 'Δώστε μου το διαβατήριό μου. Αφήστε με να βγω, να συνεχίσω την καριέρα μου.' Είναι 'συνεχίζουμε τις δουλειές μας ως συνήθως'".

"Τι ζωή θα έχει ένα πρόσωπο που πρέπει να χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη, αν χρειαστεί να διαφύγει;", ρώτησε ο δικαστής Ντέσμοντ Νέιρ, καθώς η υπεράσπιση πρόβαλε τον κίνδυνο διαφυγής στο εξωτερικό του αθλητή, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος στα δύο πόδια.

"Μια ζωή ελευθερίας. Μια ζωή όχι στη φυλακή", απάντησε ο εισαγγελέας.

"Να δραπετεύει μ' αυτά τα προσθετικά μέλη;", επέμεινε ο δικαστής, ειρωνευόμενος και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Ο Γκέρι Νελ εκτιμά ότι ο Πιστόριους δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά επειδή φέρει προσθετικά μέλη.
Η ομάδα των συνηγόρων του Πιστόριους υποστηρίζει πως ο αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη φιλενάδα του, την Ρίβα Στέενκαμπ, σ' ένα τραγικό λάθος, στο σπίτι του, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, και αξίζει να αποφυλακιστεί με εγγύηση για να προετοιμαστεί για την υπόθεση η οποία έχει προσελκύσει παγκόσμια προσοχή.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, η Στέενκαμπ, πτυχιούχος της Νομικής και μοντέλο, είχε μιλήσει για τη διάρκειας τριών μηνών σχέση της με τον αθλητή.
"Λατρεύω τον Όσκαρ. Τον σέβομαι και τον θαυμάζω πάρα πολύ", είχε πει στο κουτσομπολίστικο περιοδικό Heat. "Δεν θέλω το παραμικρό να εμποδίσει τη σταδιοδρομία του".

Στη Νότια Αφική, η ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση ή μη ενός κατηγορουμένου με εγγύηση επιτρέπει στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους να εκθέτουν τα βασικά επιχειρήματά τους, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία. Η πλήρης δίκη είναι απίθανο να αρχίσει πριν περάσουν αρκετοί μήνες.

Αν καταδικαστεί, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

newpost.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS