Home » » Μια ιστορία που θα σας συγκινήσει...

Μια ιστορία που θα σας συγκινήσει...

Written By Αόρατος on 23 Μαΐου 2013 | 11:49 π.μ.

Είναι η ιστορία τεσσάρων κουταβιών, τα οποία γεννήθηκαν στα χέρια ενός ασυνείδητου εκτροφέα: κόλλησαν από την μητέρα τους ψώρα, που -λόγω έλλειψης θεραπείας- είχε προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να γίνει θανατηφόρα για το ένα από αυτά.

 Τα άλλα τρία ωστόσο σώθηκαν από φιλόζωους και σήμερα γαβγίζουν χαρούμενα...

 Το περιστατικό σημειώθηκε στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ).


 Τα κουταβάκια -ράτσας τεριέ Βοστόνης- κόλλησαν ψώρα από την μητέρα τους. Εάν είχαν λάβει εγκαίρως θεραπεία, θα είχαν γίνει καλά.

 Δυστυχώς όμως ο εκτροφέας αποφάσισε να τα παρατήσει σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, αφού πέρασαν αρκετές ημέρες που τα άτυχα πλασματάκια  -τα οποία όμως αποδείχθηκαν τυχερά- κατατρώγονταν από την ασθένεια, ενώ στο μεταξύ πέθανε και ένα.

Τα σκυλάκια ήταν πολύ νεαρά για να υιοθετηθούν, μόλις δύο εβδομάδων. Θα είχαν δοθεί για ευθανασία εάν οι υπάλληλοι του καταφυγίου δεν τα ερωτεύονταν και άρχιζαν αμέσως τη θεραπεία τους.


Η ψώρα είναι μια δερματική πάθηση που προκαλείται από μικροσκοπικά ακάρεα, τα οποία δεν είναι ορατά με το μάτι.

 Εάν δεν αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φροντίδα εγκαίρως, η ψώρα μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα μόλυνση.

 Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η μητέρα των κουταβιών υπέφερε από ψώρα και επειδή ο εκτροφέας δεν μπορούσε να φροντίσει όλη την οικογένεια, προτίμησε να κρατήσει την μητέρα και να εγκαταλείψει τα κουταβάκια στο τοπικό καταφύγιο.

Τα σκυλάκια δεν είχαν σχεδόν καθόλου τρίχωμα, ενώ το δέρμα τους έγινε φολιδωτό.  Η ψώρα είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σωματάκι τους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αδύναμα.


Συνήθως, το καταφύγιο -λόγω έλλειψης προσωπικού και χρημάτων- δεν μπορεί να προσφέρει σε άρρωστα ή τραυματισμένα ζωάκια την -συχνά ακριβή- φροντίδα που χρειάζονται.

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, δεν διάλεξαν την ευθανασία, αλλά απηύθυναν έκκληση για βοήθεια.

 Η Candi Crawford ανέλαβε αμέσως τη φροντίδα των τριών κουταβιών.

 Τα σκυλάκια θεραπεύτηκαν και βρήκαν την αγάπη που τόσο στερήθηκαν από νεογέννητα στις οικογένειες που τα υιοθέτησαν...


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MagazinoS - All Rights Reserved
Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. MagazinoS